Batdetectors

Tonen als Foto-tabel Lijst

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Pettersson D500x
  Pettersson D500x

  Deze zeer degelijke real-time recorder maakt het mogelijk vleermuisgeluiden over een brede frequentieband (15-190 kHz) snel op te nemen zonder zelf aanwezig te hoeven zijn. De samplingrate is instelbaar, opnames zijn geoptimaliseerd voor 500 kHz. De geluiden worden in .wav formaat opgeslagen en zijn daarna te analyseren met een geluidsanalyse programma als Batsound. De duur van de opnames is instelbaar van 0.3 tot 20 seconden evenals een pauzetijd tussen twee opnames. De opnames worden op 4 CF kaarten opgeslagen waardoor de autonomie van de D500x tot wel een maand gebracht wordt. Pre- en post- en externe triggers zijn instelbaar. De recorder functioneert op 4 AA batterijen of een externe 5.5-8V voeding. De detector is verpakt in een stevige aluminium behuizing. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar zoals een rubberen behuizing met haken om het systeem op te hangen, evenals een externe microfoon met een 100m verlengkabel.

  € 1.999,99
 2. Pettersson D240x
  Pettersson D240x

  De Pettersson D240x is (net als de Pettersson D100) een heterodyne detector. Deze detector heeft echter aanvullend de volgende mogelijkheden: Opnemen van geluid (max. 3,4 seconden) Nadat geluid opgenomen is kunt u dit heterodyne afspelen (net alsof u normaal luistert) en aan de frequentie knop draaien. Een geluid dat niet direct gedetermineerd kon worden kan zo herhaaldelijk nageluisterd en beoordeeld worden. Vertraagd (time-expansion) afspelen van het opgenomen geluid (het geluid wordt 10x vertraagd waardoor de frequentie ook 10x verlaagd wordt). De geluiden kunnen ook extern opgeslagen worden als .wav-file.  De ideale batdetector voor professionals.

  € 1.199,99
 3. Pettersson D200
  Pettersson D200

  Heterodyne detector met een groot digitaal scherm met achtergrondverlichting dat de frequentie nauwkeurig weergeeft. De frequentie- en volumeknop bevinden zich aan de zijkant van de behuizing, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn. De detector wordt standaard geleverd met een beschermhoesje.

  € 295,00
 4. Pettersson D100
  Pettersson D100

  Een eenvoudige heterodyne batdetector met een hoog gevoelige microfoon en een verlichte frequentiekeuze-knop voor eenvoudige bediening in het donker.

  € 219,99
 5. Batcorder 3.1
  Batcorder 3.1

  De Batcorder is de eerste datarecorder die in real-time vleermuisgeluiden kan onderscheiden van geluiden uit andere bronnen. Vleermuisgeluiden worden automatische digitaal opgenomen als een call-sequence, terwijl omgevingsgeluiden (krekels, regen, bladeren) over het algemeen niet worden opgenomen. Hiermee kunnen bijna op elke plaats opnames van vleermuizen gemaakt worden. Opnames worden verzameld met 500kHz sample rate en een 16 bit amplitude resolutie en op een SDHC kaart opgeslagen. Dit is ongeveer 1 MB per seconde geregistreerd vleermuisgeluid. Op een 16 GB kaart kunnen ruwweg 15.000 registraties van elk +/- 1 seconde worden opgeslagen. Te gebruiken voor een gemiddelde toepassing van 5 tot 20 nachten. Inmiddels in de derde generatie verkrijgbaar, de Batcorder is speciaal ontworpen om als passieve autonome recorder te worden ingezet (niet als bat-detector). De hardware is gekalibreerd en de kallibratie registratie van de microfoon zorgt ervoor dat de kwaliteit van de opnames gecontroleerd en constant is. De Batcorder 3.1 heeft een eenvoudige bediening en beschikt alleen over de noodzakelijke functies. De behuizing van de recorder is geschikt voor gebruik in alle weertypes.

  € 2.950,00