Batdetectors

Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-6 van 9

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Magenta Bat5
  Magenta Bat5

  De Magenta Bat5 is een goede kwaliteit budget detector. Het is een prima detector voor beginners in het vleermuis detecteren.   Een quartz LCD frequentie display met 4 decimalen voor goede zichtbaarheid in alle omstandigheden Grote cijfers voor goede leesbaarheid Lineaire heterodyne oscillator voor eenvoudige frequentie-instelling van 10 tot 130 kHz De robuust gevormde behuizing van de microfoon zorgt voor een hoge sensibiliteit. Makkelijk te opereren met één hand. Een grote, robuuste draaiknop voor de frequentie Stabiele Mylar luidspreker met weinig vervorming die goed werkt over het gehele frequentiegebied Speciaal vormgegeven microfoon behuizing voor een verhoogde gevoeligheid in de hoge frequenties Maakt gebruik van 4 AAA milieuvriendelijke oplaadbare batterijen ( bijvoorbeeld de Apodemus ... Batterijen). (Batterijen niet inbegrepen) De Bat5 is energiezuinig Recorder uitgang met constant volume niveau Koptelefoonaansluiting geschikt voor elke stereo koptelefoon van 8 ohm en hoger Een ingebouwde heldere LED verlichting Ergonomische volume en frequentie knoppen voor makkelijk gebruik met één hand Geleverd met een polsband voor extra veiligheid en tevens gemak tijdens het maken van notities.

  € 124,99
 2. Elekon Batlogger M
  Elekon Batlogger M

  De Elekon Batlogger M is de doorontwikkeling van de eerste batlogger van Elekon. Naast de opname van vleermuisgeluiden zelf en het tijdstip en de datum van de opname registreert de Batlogger M ook de GPS-coördinaten van de waarneming via de ingebouwde GPS ontvanger, alsook de omgevingstemperatuur. De instellingen van de detector stel je via de display en/of SD card in. Via de display kan de peakfrequentie gevolgd worden. De Batlogger M heeft een interne accu waarmee meerdere nachten na elkaar opnames gemaakt kunnen worden. De gegevens worden opgeslagen op een SD-kaart. Met de gratis bijgeleverde ‘BatExplorer software’ kan u de verzamelde data eenvoudig beheren en verder analyseren. De software is zowel beschikbaar voor Windows als voor Mac-OS gebruikers en omvat een basis identificatiesoftware, die suggesties maakt die door de gebruiker gevalideerd moeten worden. In Nederland wordt dit toestel onder andere gebruikt voor monitoring met transecten met de wagen (project autovleren) en voor de gemeentebrede inventarisaties met een zogenaamde “hopping bat-detector”. De Elekon Batlogger-M. Wordt met microfoon, SD card, lader, oorluidsprekertje en handleiding in zijn koffertje geleverd.

  € 2.100,00
 3. Elekon Batscanner Stereo
  Elekon Batscanner Stereo

  De Batscanner Stereo van Elekon maakt het mogelijk om de vliegroutes van vleermuizen nauwkeurig te volgen. De scanner zet ultrasoon geluid om in hoorbaar geluid door middel van het ‘mixer principe’ (heterodyne). Waar de Elekon Batscanner Stereo zich onderscheidt is dat hij automatisch de frequentie aanpast naar de beste luisterfrequentie of piekfrequentie van het signaal. Zo kan de gebruiker zich focussen op het observeren van gedrag en is het niet langer nodig om tijdens het luisteren de frequentie aan te passen. De piekfrequentie wordt, zelfs bij een korte passage, weergegeven op de display. De scanner vertaalt de ultrasone geluiden vervolgens naar een stereo geluidsspoor zodat de vliegbeweging met de koptelefoon gevolgd kan worden. Voor onderzoek aan vliegroutes is dit een aanzienlijk voordeel. De detector wordt door vele onderzoekers ook gebruikt als tweede detector: als scanner om zeker te zijn dat er geen vleermuizen worden gemist op andere frequenties dan deze waar de hoofddetector is afgestemd. Vanwege zijn kleine formaat en prettige ligging in de hand is de Batscanner Stereo van Elekon een goede metgezel.

  € 299,99
 4. Pettersson D500x
  Pettersson D500x

  Deze zeer degelijke real-time recorder maakt het mogelijk vleermuisgeluiden over een brede frequentieband (15-190 kHz) snel op te nemen zonder zelf aanwezig te hoeven zijn. De samplingrate is instelbaar, opnames zijn geoptimaliseerd voor 500 kHz. De geluiden worden in .wav formaat opgeslagen en zijn daarna te analyseren met een geluidsanalyse programma als Batsound. De duur van de opnames is instelbaar van 0.3 tot 20 seconden evenals een pauzetijd tussen twee opnames. De opnames worden op 4 CF kaarten opgeslagen waardoor de autonomie van de D500x tot wel een maand gebracht wordt. Pre- en post- en externe triggers zijn instelbaar. De recorder functioneert op 4 AA batterijen of een externe 5.5-8V voeding. De detector is verpakt in een stevige aluminium behuizing. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar zoals een rubberen behuizing met haken om het systeem op te hangen, evenals een externe microfoon met een 100m verlengkabel.

  € 1.999,99
 5. Pettersson D240x
  Pettersson D240x

  De Pettersson D240x is (net als de Pettersson D100) een heterodyne detector. Deze detector heeft echter aanvullend de volgende mogelijkheden: Opnemen van geluid (max. 3,4 seconden) Nadat geluid opgenomen is kunt u dit heterodyne afspelen (net alsof u normaal luistert) en aan de frequentie knop draaien. Een geluid dat niet direct gedetermineerd kon worden kan zo herhaaldelijk nageluisterd en beoordeeld worden. Vertraagd (time-expansion) afspelen van het opgenomen geluid (het geluid wordt 10x vertraagd waardoor de frequentie ook 10x verlaagd wordt). De geluiden kunnen ook extern opgeslagen worden als .wav-file.  De ideale batdetector voor professionals.

  € 1.199,99
 6. Pettersson D200
  Pettersson D200

  Heterodyne detector met een groot digitaal scherm met achtergrondverlichting dat de frequentie nauwkeurig weergeeft. De frequentie- en volumeknop bevinden zich aan de zijkant van de behuizing, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn. De detector wordt standaard geleverd met een beschermhoesje.

  € 295,00