Batdetectors

Tonen als Foto-tabel Lijst
Pagina

Producten 1-6 van 9

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Anabat Walkabout
  Anabat Walkabout

  Intuïtief en visueel zijn twee woorden die goed passen bij de Anabat Walkabout. De Walkabout werkt op het populaire besturingssysteem Android van Google en wordt bediend met een 5” touchscreen. De Anabat Walkabout kan opnemen over het gehele spectrum van frequenties. Het sonogram kan in real-time bekeken worden op de display. Tijdens de opnames is het mogelijk om op de display ook notities toe te voegen. Het opslaan en afspelen van opnames is eenvoudig door het bestandsbeheer systeem, net als het toekennen van soorten-labels. De ingebouwde GPS-module zorgt ervoor dat je calls kan ‘Geotaggen’ terwijl je route wordt vastgelegd. Hier is geen actieve internetverbinding voor nodig, wat handig is bij werk op afgelegen plekken. Uitgerust met een robuuste behuizing is dit een goede metgezel voor de visueel ingestelde vleermuisspecialist.

  € 1.486,77
 2. Batcorder 3.1
  Batcorder 3.1

  De Batcorder is de eerste datarecorder die in real-time vleermuisgeluiden kan onderscheiden van geluiden uit andere bronnen. Vleermuisgeluiden worden automatische digitaal opgenomen als een call-sequence, terwijl omgevingsgeluiden (krekels, regen, bladeren) over het algemeen niet worden opgenomen. Hiermee kunnen bijna op elke plaats opnames van vleermuizen gemaakt worden. Opnames worden verzameld met 500kHz sample rate en een 16 bit amplitude resolutie en op een SDHC kaart opgeslagen. Dit is ongeveer 1 MB per seconde geregistreerd vleermuisgeluid. Op een 16 GB kaart kunnen ruwweg 15.000 registraties van elk +/- 1 seconde worden opgeslagen. Te gebruiken voor een gemiddelde toepassing van 5 tot 20 nachten. Inmiddels in de derde generatie verkrijgbaar, de Batcorder is speciaal ontworpen om als passieve autonome recorder te worden ingezet (niet als bat-detector). De hardware is gekalibreerd en de kallibratie registratie van de microfoon zorgt ervoor dat de kwaliteit van de opnames gecontroleerd en constant is. De Batcorder 3.1 heeft een eenvoudige bediening en beschikt alleen over de noodzakelijke functies. De behuizing van de recorder is geschikt voor gebruik in alle weertypes.

  € 2.409,09
 3. Elekon Batlogger M
  Elekon Batlogger M

  De Elekon Batlogger M is de doorontwikkeling van de eerste batlogger van Elekon. Naast de opname van vleermuisgeluiden zelf en het tijdstip en de datum van de opname registreert de Batlogger M ook de GPS-coördinaten van de waarneming via de ingebouwde GPS ontvanger, alsook de omgevingstemperatuur. De instellingen van de detector stel je via de display en/of SD card in. Via de display kan de peakfrequentie gevolgd worden. De Batlogger M heeft een interne accu waarmee meerdere nachten na elkaar opnames gemaakt kunnen worden. De gegevens worden opgeslagen op een SD-kaart. Met de gratis bijgeleverde ‘BatExplorer software’ kan u de verzamelde data eenvoudig beheren en verder analyseren. De software is zowel beschikbaar voor Windows als voor Mac-OS gebruikers en omvat een basis identificatiesoftware, die suggesties maakt die door de gebruiker gevalideerd moeten worden. In Nederland wordt dit toestel onder andere gebruikt voor monitoring met transecten met de wagen (project autovleren) en voor de gemeentebrede inventarisaties met een zogenaamde “hopping bat-detector”. De Elekon Batlogger-M. Wordt met microfoon, SD card, lader, oorluidsprekertje en handleiding in zijn koffertje geleverd.

  € 1.752,07
 4. Elekon Batscanner Stereo
  Elekon Batscanner Stereo

  De Batscanner Stereo van Elekon maakt het mogelijk om de vliegroutes van vleermuizen nauwkeurig te volgen. De scanner zet ultrasoon geluid om in hoorbaar geluid door middel van het ‘mixer principe’ (heterodyne). Waar de Elekon Batscanner Stereo zich onderscheidt is dat hij automatisch de frequentie aanpast naar de beste luisterfrequentie of piekfrequentie van het signaal. Zo kan de gebruiker zich focussen op het observeren van gedrag en is het niet langer nodig om tijdens het luisteren de frequentie aan te passen. De piekfrequentie wordt, zelfs bij een korte passage, weergegeven op de display. De scanner vertaalt de ultrasone geluiden vervolgens naar een stereo geluidsspoor zodat de vliegbeweging met de koptelefoon gevolgd kan worden. Voor onderzoek aan vliegroutes is dit een aanzienlijk voordeel. De detector wordt door vele onderzoekers ook gebruikt als tweede detector: als scanner om zeker te zijn dat er geen vleermuizen worden gemist op andere frequenties dan deze waar de hoofddetector is afgestemd. Vanwege zijn kleine formaat en prettige ligging in de hand is de Batscanner Stereo van Elekon een goede metgezel.

  € 252,47
  Niet op voorraad
 5. Magenta Bat5
  Magenta Bat5

  De Magenta Bat5 is een goede kwaliteit budget detector. Het is een prima detector voor beginners in het vleermuis detecteren.   Een quartz LCD frequentie display met 4 decimalen voor goede zichtbaarheid in alle omstandigheden Grote cijfers voor goede leesbaarheid Lineaire heterodyne oscillator voor eenvoudige frequentie-instelling van 10 tot 130 kHz De robuust gevormde behuizing van de microfoon zorgt voor een hoge sensibiliteit. Makkelijk te opereren met één hand. Een grote, robuuste draaiknop voor de frequentie Stabiele Mylar luidspreker met weinig vervorming die goed werkt over het gehele frequentiegebied Speciaal vormgegeven microfoon behuizing voor een verhoogde gevoeligheid in de hoge frequenties Maakt gebruik van 4 AAA milieuvriendelijke oplaadbare batterijen ( bijvoorbeeld de Apodemus ... Batterijen). (Batterijen niet inbegrepen) De Bat5 is energiezuinig Recorder uitgang met constant volume niveau Koptelefoonaansluiting geschikt voor elke stereo koptelefoon van 8 ohm en hoger Een ingebouwde heldere LED verlichting Ergonomische volume en frequentie knoppen voor makkelijk gebruik met één hand Geleverd met een polsband voor extra veiligheid en tevens gemak tijdens het maken van notities.

  € 102,00
 6. Pettersson D100
  Pettersson D100

  Een eenvoudige heterodyne batdetector met een hoog gevoelige microfoon en een verlichte frequentiekeuze-knop voor eenvoudige bediening in het donker.

  € 254,20